Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kessel

Wil jij de energierekening verder laten dalen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een hybride warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Kessel biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en omschrijft wat er mogelijk is. Het rapport toont aan welke maatregelen passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport vind je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de bekende maatregelen. Het energierapport is een uitkomst voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

  • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
  • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
  • Hij schrijft een energierapport met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
  • Denk aan: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
  • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
  • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
  • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Kessel die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kessel

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare maatwerkadviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kessel (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan helpt je op weg met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

  1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

    Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve energieadviseur. Geschikte energie specialisten zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

  2. Dien offerte-aanvragen in

    Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om 2 of 3 offertes op te vragen van gecertificeerde specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

  3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

    Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Kessel.

  4. Neem het energierapport door

    Een adviseur loopt door de woning en berekent welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen mailt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport eigenschappen zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

  5. Een vakbedrijf kiezen

    Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kessel laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Kessel vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende energieadviseur. Het is aan te raden om een energie expert nabij jouw woonplaats te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder lees je adres details van mogelijke adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Peel en Maas. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AB labelLoenhofstraat 105981SZPanningen
Bouwstudio CoolenSchoutlaan 28 A6002EAWeert
ThyxoEllerveld 66011SVEll
Rob Willemse BouwconsultMaasstraat 60 A5944CEArcen
Volantis Consultants B.V.Villafloraweg 15928SZVenlo
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Kessel

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kessel die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder delen we de gunstigste maatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over dakisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Kessel

  1. Een gunstige energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
  2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
  3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
  4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
  5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (lees meer over isolatie)€4215,00€475,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11375,00€765,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5035,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3245,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€485,00€41,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1225,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Kessel is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

  • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
  • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
  • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
  • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
  • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder ontdek je meer informatie over de verschillende types.

  • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Kessel: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
  • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
  • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
  • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
  • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Eneco & United Consumers, Vandebron, Delta, Oxxio, Powerpeers. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

  • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.100 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
  • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
  • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
  • Wil je zonnepanelen in Kessel laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

  • Een goede zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.850 (incl. montage).
  • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
  • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
  • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

  • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
  • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
  • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €220,00 t/m €500,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Kessel. In dit blokje tref je een overzicht met relevante en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

  • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
  • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
  • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
  • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
  • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
  • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Kessel!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Kessel: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

  • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
  • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
  • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Kessel

Alle huizen in Provincie Limburg moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand bespreken we bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Kessel.

  • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van wanden, vloer, (spouw)muur, dak, ramen.
  • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
  • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
  • Het energieloket gemeente Peel en Maas heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Peel en Maas vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Kessel opvragen in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Helden, Ell en Baarlo).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
  • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Peel en Maas.
  • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Kessel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kessel?

Dit energie maatwerkadvies Kessel is een energieadvies met concrete maatregelen voor de vergroening van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke keuzes jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €195,00 tot €310,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €235,00. Het is verstandig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Kessel op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Kessel voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie