Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heeze

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Heeze biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en analyseert waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energiebesparingsadvies check je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

  • Het maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
  • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
  • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
  • Zoals o.a.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
  • Per onderdeel krijg je inzicht in het kostenplaatje, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
  • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
  • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Heeze die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heeze

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minimaliseren. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energieadviseur. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heeze (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport biedt een lijst met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

  1. Energieadviseurs vergelijken

    Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren energie-specialist. Deskundige energieadviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

  2. Vergelijk verschillende offertes

    Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te zoeken van gecertificeerde energie experts. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

  3. Voer de Woningcheck uit

    Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Heeze.

  4. Het energierapport wordt opgesteld

    Het adviesbedrijf komt thuis langs en berekent welke mogelijk interessante maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens ontvang je een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je informatie zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

  5. Vakbedrijven opzoeken

    Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Heeze laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woning?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Heeze vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een adviesbureau rondom je woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel check je adresgegevens van mogelijk interessante specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Heeze-Leende. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Lyfe.nuWillibrorduslaan 975581GCWaalre
VB&T VvE Diensten B.V.Vestdijk 1805611CZEindhoven
VB&T vve diensten Back-Office B.V.Vestdijk 1805611CZEindhoven
HERE Vastgoed Management B.V.Loonderweg 195581JAWaalre
HE DesignsDe Smis 165534BCNetersel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Heeze

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heeze waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over elektrisch koken.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Heeze

  1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
  2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
  3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
  4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
  5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1620,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6335,00€610,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4565,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2840,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€410,00€29,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1325,00€185,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Heeze is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

  • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
  • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
  • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
  • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
  • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte lees je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

  • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Heeze: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
  • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
  • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
  • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
  • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, Budget Energie, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Vandebron, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

  • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.900 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
  • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
  • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
  • Ga je zonnepanelen in Heeze kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

  • Een zonneboiler voor een familie (200 liter vat) kost je circa €3.650 (met installatie).
  • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
  • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
  • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

  • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
  • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
  • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Heeze. In dit blokje delen we daarom een aantal effectieve en betaalbare vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
  • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
  • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
  • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
  • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
  • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Heeze!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Heeze: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

  • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
  • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
  • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Heeze

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand bespreken we bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Heeze.

  • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan gevel, (spouw)muur, wanden, dak, ramen.
  • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
  • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
  • Het energieloket gemeente Heeze-Leende biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heeze-Leende vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Heeze gebruiken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Riethoven, Leende en Westerhoven).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie.
  • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heeze-Leende.
  • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Heeze

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heeze?

Het energie maatwerkadvies Heeze is een energieplan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel de kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot wel €320,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Heeze te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Heeze voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie