Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Loosbroek

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Loosbroek zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en bekijkt de verschillende optie. Het rapport laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het rapport onderschrijven ze overzichtelijk de kosten en het rendement van de diverse maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

  • Een maatwerkadvies specificeert welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
  • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
  • Je krijgt een plan met alle duurzaamheidsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
  • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
  • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
  • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
  • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Loosbroek die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-loosbroek

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te reduceren In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve vakman. Professionele en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Loosbroek (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

  1. Energieadviseur zoeken

    Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Deskundige energie adviseurs kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

  2. Start met meerdere offertes

    Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om diverse offertes aan te vragen van onafhankelijke energie experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

  3. Voer de Woningcheck uit

    Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Loosbroek.

  4. Het energierapport wordt opgesteld

    Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop mailt hij een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag informatie zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

  5. Vakbedrijven benaderen

    De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Loosbroek laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Loosbroek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie expert. Het is beter om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Bernheze. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EPA-expert DalinghausHoofdstraat 615461JDVeghel
Energielabel MeierijstadHulst 215492SBSint-Oedenrode
Pathos ZorgProvincialeweg 1075503HCVeldhoven
Tritium Advies B.V.Veldweg 115447BHRijkevoort
Lamers en Visser BouwmanagementKerkenhuisweg 205435PASint Agatha
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Loosbroek

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Loosbroek waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder delen we de beste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over lucht-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Loosbroek

  1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
  2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
  3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
  4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
  5. Constant een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1625,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4890,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4905,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3135,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€370,00€34,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €24,00€30,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Loosbroek is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

  • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
  • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
  • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
  • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
  • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte lees je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

  • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Loosbroek: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
  • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
  • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
  • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
  • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Eneco en Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Delta. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

  • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.500 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
  • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
  • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
  • Ga je zonnepanelen in Loosbroek laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

  • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er al voor €3.100 inclusief installatie.
  • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
  • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
  • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

  • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
  • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
  • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €240,00 tot €525,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Loosbroek. Onderstaand verstrekken we een overzicht met krachtige en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

  • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
  • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
  • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
  • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
  • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
  • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Loosbroek!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Loosbroek: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur analyseert de woning en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

  • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
  • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
  • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Loosbroek

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Loosbroek.

  • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, ramen, (spouw)muur, gevel, dak.
  • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
  • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
  • Het energieloket gemeente Bernheze heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bernheze vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Loosbroek gebruiken in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Wilbertoord, Heeswijk-Dinther en Veghel).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie.
  • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bernheze.
  • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Loosbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Loosbroek?

Het energie maatwerkadvies Loosbroek is een rapport met verschillende opties voor de verduurzaming van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, oppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €190,00 tot en met €350,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €280,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Loosbroek te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Loosbroek voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie