Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wilp

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Wilp geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en onderzoekt wat de opties zijn. Het energierapport geeft inzicht in welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport delen ze overzichtelijk de kosten en het rendement van de geselecteerde maatregelen. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

  • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
  • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
  • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
  • Onder andere: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
  • Per onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
  • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
  • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wilp die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wilp

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde energie-expert. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wilp (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan bevat een weergaven van alle energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het toepassen van spouwmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

  1. Energieadviseurs zoeken

    Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende maatwerk adviseur. Gediplomeerde energieadviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

  2. Start met meerdere offertes

    Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om verschillende offertes te vragen van ervaren maatwerkadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

  3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

    De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een advies met potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wilp.

  4. Informatie in het energierapport bekijken

    Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en checkt welke maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je kenmerken zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

  5. Een vakbedrijf selecteren

    Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wilp laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je pand?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Wilp vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde adviseur. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Voorst. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DGL Duurzaam adviesTenderlaan 537331AJApeldoorn
Witteveen+BosLeeuwenbrug 87411TJDeventer
Energielabel Oost B.V.Zutphenseweg 517418AHDeventer
Energielabel-PlusBiezematen 207326KHApeldoorn
Dwindle advies B.V.Waagmeestershoeve 1 A7326RSApeldoorn
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Wilp

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wilp waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids delen wij de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over elektrisch koken.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Wilp

  1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
  2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
  3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
  4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
  5. Ervaar een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (lees meer over isolatie)€2000,00€120,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10400,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5305,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2830,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€46,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1200,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Wilp is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

  • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
  • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
  • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
  • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
  • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder bieden we extra details over de verschillende systemen.

  • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
  • Hybride warmtepomp Wilp: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
  • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
  • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
  • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
  • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Engie, Essent & Oxxio, Powerpeers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

  • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.100 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
  • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
  • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
  • Ga je zonnepanelen in Wilp bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

  • Een zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.350 inclusief plaatsing.
  • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
  • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
  • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

  • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
  • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
  • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €250,00 – €500,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Wilp. Bijgaand delen wij een lijst met doelgerichte en voordelige energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

  • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
  • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
  • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
  • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
  • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
  • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Wilp!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Wilp: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

  • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
  • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
  • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Wilp

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje check je nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Wilp.

  • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan (spouw)muur, ramen, gevel, dak, wanden.
  • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
  • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
  • Het energieloket gemeente Voorst biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Voorst tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Wilp afsluiten in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Loenen, Twello en Klarenbeek).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
  • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
  • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Voorst.
  • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Wilp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wilp?

Dit energie maatwerkadvies Wilp is een rapport met concrete maatregelen voor de vergroening van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de minimale prijzen en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 tot en met €335,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €280,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Wilp te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het appartementencomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wilp voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie