Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Energie besparen met een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een apparaat dat, via internet, verbonden is met een warmtepomp, verwarmingssysteem, airconditioning of andere thermische systemen. Het gebruikt sensoren en algoritmes om de temperatuur in een ruimte te regelen, waardoor energiebesparing mogelijk is. Veel slimme thermostaten bieden ook extra opties zoals geofencing, automatisch schakelen op basis van de temperatuur, energiebesparende instellingen en het verzenden van meldingen als er iets mis is met het systeem.

De voordelen van een slimme thermostaat

Mensen kiezen voor een slimme thermostaat omdat ze energie kunnen besparen, comfortabeler in hun huis kunnen leven en hun huishoudelijke apparaten kunnen aanpassen aan hun levensstijl. Slimme thermostaten maken het mogelijk om de temperatuur in huis af te stemmen op de behoeften van de gebruiker en de buitentemperatuur. Door de thermostaat te programmeren, kan de gebruiker bijvoorbeeld zorgen dat het huis koeler is als hij of zij er niet is, of wanneer de gebruiker thuiskomt, de temperatuur alvast een beetje is opgewarmd. Slimme thermostaten kunnen ook andere apparaten aansturen, zoals ventilatoren, die helpen om het huis op de juiste temperatuur te houden. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen op een rijtje:

 1. Comfort: Een slimme thermostaat biedt je meer comfort omdat je de temperatuur precies kunt aanpassen aan je behoeften.
 2. Energiebesparing: Slimme thermostaten maken gebruik van geavanceerde technologieën om de temperatuur op een energetisch efficiënte manier te regelen. Je kunt de temperatuur automatisch aanpassen, zodat je energiekosten verlaagt.
 3. Automatisering: Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur op afstand regelen via een app of een webbrowser. Dit geeft je meer flexibiliteit om de temperatuur te veranderen als je niet thuis bent.
 4. Gemak: Een slimme thermostaat is veel gemakkelijker te bedienen dan een traditionele thermostaat. Je hoeft alleen de temperatuurinstellingen te selecteren en de thermostaat doet de rest.
 5. Gezondheid: Een slimme thermostaat stelt je in staat om de luchtkwaliteit in je huis te monitoren, waardoor je gezondheidsrisico’s kunt verminderen.

Tips bij de aanschaf van een slimme thermostaat

 • Kijk naar de functies van de slimme thermostaat om te bepalen of deze bij je behoeften past.
 • Controleer of de thermostaat compatibel is met je bestaande verwarmingssysteem.
 • Bekijk de kosten en mogelijkheden voor installatie.
 • Let op de mogelijkheden voor energiebesparing en automatisering.
 • Kijk of de thermostaat compatibel is met bijbehorende apps, zoals voor afstandsbediening.
 • Controleer wat voor soort garantie er wordt aangeboden.
Hoe werkt een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een slimme thermostaat die is verbonden met het internet en die je in staat stelt om je verwarmings- en koelsysteem te bedienen met behulp van een smartphone, tablet of computer. De thermostaat gebruikt sensoren om de temperatuur in je huis te meten en te bepalen of de verwarming of koeling moet worden aangepast. De thermostaat kan ook worden ingesteld om de verwarming of koeling automatisch te regelen, afhankelijk van de gewenste temperatuur die je hebt ingesteld. Bovendien kun je via een app op je smartphone of tablet eenvoudig de temperatuur in je huis bedienen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een slimme thermostaat?

Het belangrijkste bij het kopen van een slimme thermostaat is dat je kijkt naar de functionaliteiten die de thermostaat biedt. Kijk of de thermostaat compatibel is met je bestaande verwarmingssysteem, of dat je extra zaken moet aansluiten. Ook is het belangrijk om te kijken of de thermostaat de mogelijkheid biedt om de temperatuur te programmeren, zoals de temperatuur ’s nachts of als je op vakantie bent. Verder is het belangrijk dat je kijkt naar de gebruiksvriendelijkheid van de thermostaat, en of je er gemakkelijk mee kunt werken.

Wat is een goede slimme thermostaat?

Een goede slimme thermostaat is de Nest Learning Thermostat. Deze thermostaat is voorzien van een geavanceerd leersysteem dat je energieverbruik in kaart brengt en optimaliseert. Hij heeft ook een app waarmee je de verwarming en koeling vanaf afstand kunt regelen. Daarnaast is hij verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen en is hij compatibel met de meeste verwarmingssystemen. Ook heeft hij tal van slimme functies, zoals geofencing en geavanceerde scheduling.

Wat is Google Nest?

Google Nest is een productlijn van slimme thuisapparatuur van Google. De producten omvatten thermostaten, rookmelders, beveiligingscamera’s, de Google Home Hub-smart display, de Google Home luidspreker, en de Google Nest Hub Max. De producten stellen gebruikers in staat om hun huis te beheren en te beveiligen vanaf een afstand via een app op hun mobiele apparaat.